Nasze „pączkowe” spotkanie.
25 lutego spędziliśmy fantastyczny wieczór z Zespołem Old Boys Quintet. Muzycy w składzie: Małgorzata Bajur – piano i vocal, Stanisław Kaciczak – gitara, Franciszek Daniel – gitara, Józef Pluskota – bas i Marek Wilgocki – perkusja w cudowny sposób przenieśli nas w czasy naszej młodości piosenkami i utworami z lat 60, 70, 80 i 90, złotych lat rock’n rolla. Wróciły wspomnienia szkolnych zabaw i prywatek, pierwszych miłości i przyjaźni.
Bawiliśmy się cudownie. Większość ruszyła do tańca, niezależnie czy z partnerem, czy bez. Radość była wielka i uśmiechy nie schodziły nam z twarzy.
W przerwach zajadaliśmy się pączkami i chrustem, czego obyczaj nakazuje w „tłustoczwartkowy” tydzień.
Kolejny raz okazało się, co zawsze podkreślam, jak świetnym jesteśmy zespołem, jak nam ze sobą dobrze, jak fantastycznie potrafimy się razem bawić i spędzać ze sobą czas. Wszyscy zgodnie stwierdziliśmy, że jeszcze nieraz zaprosimy do nas zespół oldbojów.
Należy podkreślić, że zespół zagrał dla nas gratis.
Dziękujemy naszej Pani Prezes za nawiązanie kontaktu z zespołem i zaproszenie do nas muzyków. Podziękowania należą się niezastąpionym Jasi Lichoń i Tereni Michałowskiej za przygotowanie sali i zapewnienie poczęstunku.
Ewa Kozłowska